A Henkel arra számít, hogy az árfolyamhatások és a felvásárlások/befektetés-megszüntetések hatásainak kiszűrése utáni szerves (organikus) árbevétele zéró és 2 százalék közötti mértékben emelkedhet, szemben az eddigi 2-4 százalékos növekedési várakozással.

A részvényarányos eredmény változatlan árfolyammal számolva 5-9 százalék közötti mértékben eshet vissza, ami ugyancsak kedvezőtlenebb az eddig várt 4-5 százalékos csökkenésnél.

A vállalati beszámoló tanúsága szerint a Henkel árbevétele éves összehasonlításban 0,4 százalékkal, 5,12 milliárd euróra csökkent április-júniusban, ami kevesebb az elemzők által várt 5,25 milliárd eurónál.

A nyereség 7,3 százalékkal, 558 millió euróra mérséklődött. Az egy részvényre jutó kiigazított nyereség 9,5 százalékkal 1,43 euróra süllyedt, elmaradt az elemzői várakozások átlagában szereplő 1,45 eurótól.

A második negyedévben a ragasztószergyártó üzletág árbevétele 0,4 százalékkal, 2,42 milliárd euróra mérséklődött. Ebben az ágazatban keletkezik a Henkel bevételeinek csaknem a fele.

A szépségápolási üzletág bevétele 3,2 százalékkal, 1 milliárd euróra esett, míg a mosó- és háztartási tisztítószerek üzletág bevétele 1,3 százalékkal, 1,66 milliárd euróra nőtt.

Az újabb csalódást keltő gyorsjelentés hatására jelentősen csökkent a Henkel árfolyama a frankfurti tőzsdén, záráskor 6,77 százalékos mínuszban, 85,68 eurón jegyezték.

Elemzők szerint a Henkelnek meg kellene fontolnia, hogy eladja vagy leválasztja a gyengén teljesítő szépségápolási üzletágat, de a vállalatot alapító és a szavazati jogok 60 százalék körüli hányadát birtokló család valószínűleg nem hajlandó ilyen radikális lépést tenni - írta az MTI.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!