Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A ForwardKeys utazási trendeket elemző cég megállapította, hogy az oroszok legnagyobb számban Törökországba utaztak a háború február 24-i kitörése óta, ahonnan Georgiába, Németországba, az Egyesült Királyságba, vagy az Egyesült Államokba mentek. A második legnépszerűbb célállomásuk az Egyesült Arab Emirátusok és Katar.

Alekszandar Vucsics szerb elnök igyekszik fenntartani országa semlegességét az oroszokkal kapcsolatban a nyomásgyakorlás ellenére, és országa közben a negyedik leggyakoribb utazási cél lett az Oroszországból elutazók körében. 

Szerbiából Franciaországba, Svájcba, Olaszországba és Ciprusra utazik a legtöbb orosz, ami azért előnyös megoldás számukra, mert ha az Air Serbia nem biztosítana számukra repülési lehetőséget, akkor a légtérzár miatt Törökország vagy a Perzsa-öböl felé kerülőúton kellene utazniuk.

A légitársaság a megnövekedett keresletre reagálva megduplázta a szállítási kapacitását, viszont a gépei megnövekedett repülési idővel közlekednek amiatt, hogy az ukrán légteret el kell kerülniük.

A háború kitörése összességében negatívan befolyásolta a koronavírus-járvány miatt megtépázott repülőipart Bulgáriában, Horvátországban, Észtországban, Georgiában, Magyarországon, Lettországban, Litvániában, Lengyelországban, Szlovákiában és Szlovéniában, hiszen ezekben az országokban a repjegyvásárlások aránya 30-50 százalékkal esett vissza.

Az Ukrajnával kapcsolatos fejleményeket ezen a linken követheti.