Egyáltalán nem lefutott az Opelért folyó verseny - nyilatkozta a Handelsblatnak a General Motors európai leányvállalatért folyó harcban látszólag vesztésre álló RHJ tőketársaság vezérigazgatója, Leonhard Fischer. A német hatóságok és az Opel munkavállalói szervezetei ugyan a Magna vezette kanadai-orosz konzorciumot támogatják, ám Fischer szerint a német kormánynak sem lenne jó, ha korlátozná az ajánlattevők versenyét.

A GM feje, Fritz Henderson és a Magna első embere, Siegfried Wolf pénteken találkozott, hogy életet leheljenek a cégeik között holtpontra jutott tárgyalásokba. A GM attól tart, hogy ha átadja a Magnának az Opelhez kapcsolódó szabadalmait, akkor azok a kanadai cég orosz partnerein keresztül az orosz autóipart fogják erősíteni.

Az RHJ-nek nincs szüksége arra, hogy intenzív tárgyalásokat folytasson az eladóval, mert lényegében már megállapodásra jutottak egymással. Ugyanakkor Berlin visszautasította a tőketársaság ajánlatát és egyelőre annak ellenére nem sikerült kimozdítani a lövészárokból, hogy az RHJ letette a főesküt arra, hogy nem zár be németországi Opel-üzemet.

A német fél nem akarja, hogy a General Motors később visszavásárolja az Opelt az RHJ-tól, mert az amerikai anyavállalatot okolja a GM csődjéért, ami a német márkát is a mélybe rántotta.