Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Düsseldorfban tartott közgyűlése során a Metro Csoport részvényeseinek 99,95 százaléka jóváhagyta a szétválás tényét, amelynek értelmében a vállalatcsoport mostantól két önálló cégként folytatja tovább működését - közölte a Metro AG.

Két vállalat jön létre: egy vezető nagykereskedelmi és élelmiszer-szakértő továbbra is a Metro márkanév alatt, illetve egy, a szórakoztató elektronika terén európai piacvezető cég Ceconomy néven.

A Metro Csoport 35 országban van jelen 220 ezernél több alkalmazottal. Eddig a Metro/Makro Cash & Carry mellett a Media Markt és a Saturn - Európa első számú elektronikai cikkeket forgalmazó kiskereskedelmi áruházlánca - és a Real hipermarketek alkották a csoportot - írja a társaság a közleményében.

"Két erős és jól körvonalazott cégről beszélünk. Mindkettő rendkívül dinamikus és megvan benne a szükséges adottság az önálló működéshez, valamint az egészséges növekedéshez. Az elmúlt években sokat dolgoztunk azért, hogy sikeres legyen az átalakulás" - mondta Olaf Koch, a Metro AG igazgatótanácsának elnöke.