Február 13-án komoly sztrájkok bénítják majd meg Belgiumot: a tiltakozók béremelést, jobb munkakörülményeket, magasabb jövőbeli nyugdíjakat követelnek. A munkabeszüntetés kiterjed többek között a közhivatalokra, a rendőrségre, a kórházakra, a tömegközlekedésre és a postára is. Valamint a reptéri dolgozik is felfüggesztik a szolgáltatást, így leállnak a repterek.

A  Brussels Airlines múlt hét pénteken jelentette be, hogy törölte az összes, így budapesti szerdai járatait is. Kedden pedig a Wizz Air adott ki közleményt arról, hogy mivel a Charleroi repülőtér nem fogad és nem indít járatokat, a társaság gépei sem szállhatnak fel aznap.

A Budapestről Brüsszelbe közlekedő, W6 2283A számú járat február 13., szerda 18:45 helyett másnap, február 14-én, csütörtökön reggel 6:00-kor indul. A Brüsszelből Budapestre közlekedő, W6 2284A számú járat szerda 21:25 helyett szintén másnap, csütörtök reggel 8:40-kor indul - közölte a cég.

A Wizz Air valamennyi érintett járat utasait egyénileg tájékoztatja a munkabeszüntetés miatti fennakadásokról, és az érintett járatokkal kapcsolatos változásokról, valamint mindent megtesz, hogy a sztrájk okozta kellemetlenségeket minimalizálja.