Az MU hívei délben kezdtek gyülekezni az Old Trafford környékén, és transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet - írja az MTI. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt Európai Szuperliga - amelyhez a Manchester United is csatlakozott - csak olaj volt számukra a tűzre.

A rajongók azért demonstrálnak a Glazerek ellen, mert szerintük elárulták őket azzal, hogy csatlakoztak az Európai Szuperligához (ahonnan aztán kiléptek), valamint a klub stratégiáját is ellenzik, úgy érzik, a tulajdonosok nem a csapat sikerét, hanem a profitmaximalizálást tartják a legfontosabbnak - olvasható az Index cikkében.

A Manchester United 17 óra 30 perckor fogadta volna a Liverpoolt, a kezdés csúszik, jelenleg a 19.30-as kezdés a legvalószínűbb. Frissítés: később közölték, hogy későbbi időpontra halasztják a meccset.

Néhány száz drukker már az előző hétvégén is kivonult az Old Trafford elé, hogy a klub eladására szólítsa fel Glazeréket.

Az NBC arról számolt be, hogy a több szurkoló az öltözőkbe is bejutott.