Az ellopott fájlok között 7,8 millió meglévő T-Mobile ügyfél adatai is szerepeltek. A születési dátumokat, kereszt- és vezetékneveket is ellopták - közölte a távközlési szolgáltató, hozzátéve, hogy nincs jele annak, hogy pénzügyi adataik veszélybe kerültek volna.

A vállalat, amelynek júniusban 104,8 millió ügyfele volt az Egyesült Államokban, vasárnap ismerte el az adatlopást, miután az amerikai Vice először számolt be arról, hogy egy eladó egy darkwebes fórumon eladásra kínált néhány magánadatot, köztük a T-Mobile szerverein történt betörésből származó társadalombiztosítási számokat - írja a Reuters.

A Vice szerint az eladó azt állította, hogy 100 millió ember adatai kerültek veszélybe a jogsértés során. Az eladó 30 millió ember adatait kínálta 6 bitcoinért, azaz körülbelül 270 000 dollárért. Később a jelentések szerint a kért ár csökkent, és a teljes adatot mindössze 200 dollárért adták el.

A Reuters nem tudta ellenőrizni a fórumozó bejegyzésének valóságtartalmát.

A hónap elején a Poly Network kriptopénz platform 610 millió dollárt veszített egy hackertámadáson, később 500 ezer dolláros "jutalmat" ajánlott fel a hackernek vagy hackereknek, hogy felfedezték a hibát.