Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója bejelentette, hogy elkészült a Hewlett-Packard (HP) és még néhány további gyártó tábla-pc-je, amelyek természetesen a világ legnagyobb szoftverfejlesztőjének Windows 7 operációs rendszerét futtatják. Ballmer ezzel megelőzte kollégáját, az Apple élén álló Steve Jobbst, aki várhatóan a január végén mutatja be vállalata táblakomputerét.

A HP számítógépe 25 centiméter széles - azaz akkora, mint amekkora minden bizonnyal az Apple-é lesz -, és természetesen használható elektronikus könyvek olvasására és internetezésre is. Az ekkora gépeknél alapkövetelmény az érintőképernyő - hiszen nincs hely a billentyűzetnek -, amit a HP készüléke is teljesít, ezért Ballmer szerint rendkívüli vásárlói érdeklődésre számíthat.

A minden évben megrendezett show további sztár termékei a háromdimenziós (3D) élmény nyújtására képes és internetezésre is használható tévékészülékek voltak, amelyekből minden nagy gyártó felvonultatta saját kínálatát, sokszor egész termékcsaládokat.

Pozitív meglepetésként értékelik a szakértők, hogy előretörtek a dvd-knél sokkal több és jobb minőségben rögzített tartalom tárolására képes Blu-ray-lemezeket lejátszó készülékek - becslések szerint 2009-ben több mint kétszeresére nőtt értékesítésük 2008-hoz képest, ráadásul többségük a világhálóhoz is csatlakoztatható.

A technológia változásának hatását mutatja az is, hogy 2010-ben a mobiltelefonok adják majd a fogyasztói elektronikai iparág legnagyobb szegmensét, megelőzve az eddig uralkodó tévéket - állítja a CES szervezője, a Consumer Electornics Association (CEA).

Az idei vásárra legalább százezer látogatót vár a CEA, amit egyebek mellett arra alapoz, hogy a CES idejére megteltek a Las Vegas-i szállodák. A szervezet azt jósolja, hogy a fogyasztói elektronikai cikkek kereslete stagnálni fog a 2009-es ötszázalékos zuhanás után. 2013-ban eladott a tévék egynegyede lesz képes 3D-s műsorok vételére és fele internetkapcsolatra, szemben a 2009-es öt, illetve kevesebb mint tíz százalékkal.
QP | Quality Placement