Már javában folyik a várható karácsonyi vásárlói rohamra a toborzás a Tescónál, összesen 30 ezer ideiglenes munkatársat vennének fel az év végi időszakra - írja a Grocery Gazette. Ez valójában csak 15 ezer új munkaerőt jelent, hiszen a szükséges többletlétszám mintegy felét a járvány idején csatlakozott ideiglenes kollégák töltik be, akik szerződését meghosszabbították.

Az újonc kollégákat elsősorban az online kiszállítások és az árufeltöltés területén, valamint az állandó munkatársak támogatásában vetik be. Az ünnepi időszak vége után a „karácsonyi kollégákat” arra ösztönzik, hogy jelentkezzenek állandó munkára.

„A már ideiglenesen alkalmazott 15 ezer kolléga mellett alapvetően részmunkaidőben, ideiglenes beosztásokban további ugyanennyi dolgozóra van szükségünk az Egyesült Királyságban” – mondta Angela Woolfenden, a brit Tesco személyzeti főnöke.

A Tesco Magyarországon a tervek szerint ugyanerre az időszakra mintegy 500 fővel bővítené személyi állományát. 

Az áruházlánc elsősorban pénztáros, áruházi munkatárs, bolti eladó, valamint az online vásárlást segítő áru-összekészítő és kiszállítási asszisztens pozíciókra várja az érdeklődők jelentkezését karrierportálján keresztül - nem is csak szezonális jelleggel.