A Tesco az Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködésben várja az olyan Ukrajnából elmenekült emberek jelentkezését, akik közép- és hosszú távon terveznek Magyarországon maradni.

Az áruházlánc első körben közel 400 főnek szeretne munkát biztosítani, de a szezonális munkavállalási igény alakulása függvényében ezt az év folyamán akár meg is duplázhatja.

A vállalat budaörsi központi irodájába és budapesti Tesco Business Services központjába éppúgy várja a jelentkezőket, mint fővárosi és határmenti áruházaiba, illetve gyáli és herceghalmi logisztikai központjába. A jelentkezőknek a Tesco segítséget nyújt a foglalkoztatáshoz szükséges hivatalos iratok ügyintézésében, illetve támogatja az ezzel kapcsolatos költségek fedezését - olvasható az áruház oldalán.

A vállalat 30 fő angolul beszélő munkavállalónak kínál munkalehetőséget budaörsi központi irodájában, valamint Budapesten, a Váci úton lévő Tesco Business Services központjában. Ezenkívül 250 jelentkezőt vár teljes vagy részmunkaidőben a fővárosi és környéki áruházaiba áruházi munkatárs, bolti eladó, online bevásárlási asszisztens, valamint pénztáros pozíciókra. Utóbbi esetében alapfeltétel a magyarnyelv-tudás.

A határmenti áruházakban 55 új munkatársat tudnak foglalkoztatni, míg gyáli és herceghalmi logisztikai központjaiban összesen 50 fő kezdhet komissiózóként vagy targoncásként.

A folyamatra a Tesco dedikált toborzót jelölt ki, és útmutatót készített az adószám- és tajszám-igényléshez. Ezek részét képezik a szükséges adminisztrációnak, melynek költségeihez az áruházlánc támogatást nyújt.

A vállalat az Ukrajnából érkezők számára dedikált elérhetőségeket hozott létre, ahol magyar és angol nyelven nyújt segítséget, de hamarosan ukrán nyelven is elérhetővé teszi a támogatást az álláskeresőknek - írják.