Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A holland hatóság döntésének köszönhetően a Model 3-t az EU egész területén árulhatja majd a Tesla. Ezzel egyébként pont került azoknak a találgatásoknak a végére, amelyek arról szóltak, vajon megfelelnek-e a legkisebb Tesláknak az EU-ban érvényes előírásoknak - olvasható a portálon.

A Tesla szóvivője az üggyel kapcsolatban ismét elmondta, hogy a Model 3 szállítása várhatóan februárban megkezdődik majd az európai piacon. Az Electrek beszámolója szerint több mint 1000 darab Model 3 már el is hagyta San Francisco kikötőjét bő egy héttel ezelőtt. A Tesla a Twitteren pedig már posztolt is egy képet, amelyhez azt írták, hogy az európai autópiacra szánt Model 3-ok elhagyták a gyártószalagot.

A portál korábban már írt arról is, hogy Európában is konfigurálható a Model 3. Két modell közül lehet választani, a nagy hatótávolságú duplamotoros változat 55 400 euróba (17,8 millió forint), az erősebb Performance modell pedig 66 100 euróba (21,3 millió forint) kerül. Előbbi hatótávja a WLTP szerint 560 kilométer, végsebessége 233 kilométer/óra, gyorsulása 0-ról 100-ra 4,8 másodperc, utóbbinál az adatok 530 km, 250 kilométer/óra, 3,5 másodperc.