A Tesla azt közölte, hogy a Kínában gyártott autóinak döntő része exportra kerül, egyebek között Dániába, Svájcba, Svédországban, Spanyolországba, Hollandiába és Norvégiába.

A sanghaji gyár éves kapacitása 450 ezer autó. A kétmilliárd dolláros beruházással létesült sanghaji üzemben 2019 októberében indult el a gyártás. Kínában az idei első 11 hónapban közel 2,99 millió NEV (new energy vehicles) autót adtak el, 166,8 százalékkal többet mint egy évvel korábban. A NEV kategória foglalja magában a teljesen elektromos hajtás mellett a plug-in hibrid és a hidrogén üzemanyagcellás járműveket is. Kínában az idei első 11 hónapban eladott valamennyi autó 12,7 százaléka volt NEV.

Tavaly a Tesla volt az elektromos autók vezető gyártója a világon csaknem 500 ezer autó előállításával, a lista második helyén a Volkswagen állt 422 ezer autóval.

A múlt év végén 10 millió 900 ezer elektromos és plugin hibrid autó közlekedett a világon, ennek mintegy a fele, 5 millió Kínában, 1 millió 770 ezer az Egyesült Államokban és 569 ezer Németországban.