Az új központ az egyre több technológiai munkahelyet vonzó texasi Austin lehet, de a Tesla továbbra is jelen kíván lenni Kaliforniában is – írja a Világgazdaság.

A vállalati központját a texasi Austinba költözteti a Tesla, közölte a részvényesek gyűlésén Elon Musk csütörtökön – írja a CNN. A jelenleg a kaliforniai Palo Altóban lévő vállalati központ Musk szerint azért kell, hogy költözzön, mert a növekedésnek vannak határai az államban, különösen a magas lakhatási költségek és a  hosszú ingázás nehezítheti a bővülést.

A milliárdos maga is Texasba költözött decemberben, ahol valóban jóval olcsóbb lakáshoz jutni. A Realtor.com adatai szerint  míg Palo Altóban 3,3 millió dollár a házak mediánértéke, addig Austinban ez csupán 588 ezer dollár.

Musk szerint ez azonban semmiképp sem jelenti azt, hogy elhagyják Kaliforniát, ahol további bővülést is terveznek, így az államban és Nevadában található gyárakban szeretnék a termelést 50 százalékkal növelni.

Ugyanakkor nem a Tesla az egyetlen technológiai cég, mely Kaliforniából máshova költözteti a székhelyét és gyakran Austin az új célpont, mint például az Oracle tavaly decemberi költözése során is.