A bejelentés szerint az új emberek többsége (négyezer fő) utaskísérő lesz a Lufthansa-csoport különböző légitársaságainál. Mintegy 2500 utaskísérővel bővítik a frankfurti és müncheni légi csomópontok állományát.

A hagyományos álláspályázati folyamat mellett a Lufthansa 2017-ben 11 "utaskísérő-castingot" tartott. Eddig több mint 4500 jelentkező vett részt a különböző meghallgatásokon, és mintegy 6 ezer a Frankfurtban rendszeresen megrendezett állásbörzén. A jelentkezők mintegy harmada állásajánlatot is kapott.

A Lufthansa Technik például 500 főt kíván felvenni különböző helyszínekre. Az Austrian Airlines 500 fő feletti létszámbővítést tervez, többek közt az utasfelvételi és a kabinszemélyzetnél. Jelenleg a Lufthansa a maga 38 ezer munkavállalójával Frankfurt, valamint Hessen szövetségi tartomány legnagyobb munkáltatója.

A 2017-2018-as tanévben 250 új belépő kezdi meg a tanulást a Lufthansa-csoportnál 10 oktatási és 30 gyakornoki program keretén belül a szerszámgépészet, a vendéglátás, a szállítmányozás és a logisztikai szolgáltatások területén.