A svájci Laurastar kapuvári leányvállalata, a Laurastar Services Kft. több mint tíz éve települt a rábaközi városba.

Tóth Tihamér, a cég ügyvezető igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a teljes mértékben saját tőkéből finanszírozott beruházás tavaly májusban indult. Korábban az ipari parkban bérelték a területet, majd megvásároltak egy kéthektáros területet, ahol felépítették a csarnokot.

Tíz európai uniós országból és Svájcból érkező gépeket javítanak a szervízközpontban, a központi alkatrész logisztikai bázissal negyven országot látnak el alkatrészekkel, emellett egy képzési központ is működik, ahol a világ negyven országában dolgozó disztributorokat képzik.

A cég emellett az úgynevezett refurbished termékekkel is foglalkozik, vagyis a rövid időn belül meghibásodott vagy szállítási sérült árukat újítanak fel, a gyártósorival megegyező minőségben.

A beruházás része egy saját fejlesztésű tesztsor kialakítása is, ahol életciklus teszteléseket végeznek a gépeken. Itt a nap huszonnégy órájában egy automata rendszer 12 gépet vizsgál egy időben, több millió paramétert figyelembe véve. Az adatbázis az anyacég fejlesztéseihez nyújt segítséget.

A cég árbevétele tavaly 247,3 millió forint volt, 14 millió forinttal több, mint 2015-ben. Nyeresége 6,2 millió forint volt, amely 920 ezer forinttal haladta meg a 2015-ös adatot.

Tavaly 47 embert foglalkoztattak, a beruházással öt-tíz százalékos bővítést szeretnének az alkalmazottak körében - mondta a cégvezető.

Képünk illusztráció.