A Wizz Air szerdán körülbelül 200 utast hagyott a Berlin-Brandenburg repülőtéren, tudta meg a Napi.hu az egyik Berlinben dolgozó magyartól. A férfi Budapestre a húsvéti ünnepekre szeretett volna hazajönni, de a légitársaság tájékoztatása majd csak csütörtökön 14 órakor indul újra a gépe.

Lapunkban elmondta: szerdán több Németországban dolgozó kollégájával együtt mentek ki a berlini repülőtérre a Wizz Air W62316-os járatához, aminek 14 óra 45 perckor kellett volna felszállni.

A becsekkolás után a légitársaság hatszor-hétszer módosította a járat indulási idejét. Sms-ben tájékoztatták őket és két négy eurós vouchert (utalványt) is adtak az alatt az idő alatt, amíg a repülőtéren tartózkodtak.

Egy szendvics a berlini légi kikötőben 6,5-7,5 euróba kerül, egy-egy fél literes ásványvíz vagy üdítő pedig 3-4 euróba.

A járatuk indulását éjjel fél tizenkettőig hiába várták - mondta a Berlinben rekedt magyar. Az utasok között volt, aki pólyás kisbabával és többen 3-5 év körüli gyerekkel szerettek volna Budapestre utazni.

Kép: A fotót egy Berlinben reked magyar készítette

A pórul járt utasok úgy tudják, hogy az a fapados gép, amivel eredetileg Budapestre jöttek volna meghibásodott, ezért érkezett egy mentesítő repülőgép, aminek még el kellett mennie Varsóba a légiutas kísérőkért.

Szerdán este 22 óra 30 perckor az utasok végre felmehettek a Wizz Air-gépre, majd a kifutópályán további 30-40 perces körözés, várakozás után azt mondta a személyzet, valamit még ellenőriznek és felszállnak. Nem így történt, ugyan is 23 óra 30 perckor ismét leszállították az utasokat a repülőgépről, mivel Berlin nem enged már ilyenkor gépet felszállni, csak landolni.

Azokat a Németországba rekedt utasokat, akiknek nem volt hol aludni, elszállásolták - mondta a Berlinben rekedt férfi. Ma reggel kapott egy újabb sms-t a Wizz Airtől, hogy csütörtökön 14 órakor indul a gépe Budapestre

A Napi.hu-nak a Németországban dolgozó férfi elmondta:

szerdán 11 órakor indult el a szállásáról a repülőtérre és csütörtök hajnali fél háromkor ért vissza.

Rossz időjárási viszonyok

A Wizz Air április 5-én Berlin és Budapest között közlekedő járata közvetett okból, rossz időjárási viszonyok miatt nem tudott felszállni - válaszolta a Napi.hu-nak a légitársaság.

A repülőgép, mely az utasokat Magyarországra szállította volna, előzőleg az Iași Nemzetközi Repülőtéren ragadt, ahol hózivatar akadályozta meg a felszállást.

A légitársaság helyettesítő gépet küldött a berlini repülőtérre, amely sikeresen meg is érkezett, azonban már nem volt lehetősége a létesítmény bezárása előtt elindulnia az utasokkal Budapestre. Ezért a Berlin-Budapest járat leghamarabb április 6-án, várhatóan délben tud felszállni - közölte a Wizz Air.

Hozzátették: az utasokat a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően kártalanítani fogják, ennek mértékének vizsgálata a napokban elkezdődik. A Wizz Air elnézést kér minden érintett utastól a kellemetlenségekért.

Szombatig „kényszerpihenőn” vannak a Wizz Air utasai

A Wizz Airnek nem ez az egyetlen problémás járata a napokban. Ahogy azt tegnap megírtuk, legkorábban a szombati menetrend szerinti járattal térhetnek haza a Wizz Air Madeirán rekedt magyarországi utasai, akik kedden indultak volna vissza Budapestre, de járatukat a rossz idő miatt törölték - mondta az MTI-nek a Wizz Air kommunikációs igazgatója. Radó Sándor szerint a társaságon kívül álló okok, a rossz időjárási viszonyok miatt hiúsult meg az utazás, de észszerű határokon belül megtérítik a járatkimaradások miatt az utasok szállásköltségeit.