Körülbelül 600 alkalmazottal működik jelenleg a saját fejlesztésű traktorjáról híres szászrégeni IRUM, amely folyamatosan bővíti létszámát - vette át a Ziarul Financiar hírét a Maszol. Az Oltean család kezében lévő Maviprod-IRUM csoport tavaly körülbelül százzal bővítette alkalmazottainak számát, idén pedig újabb száz új munkavállaló felvételére készül.

A cégcsoport bővíteni szeretné a termelőkapacitását, ezért idén értékesítőket, mérnököket, szerelőket, gépkezelőket keres. A mezőgazdasági és erdészeti gépeket és alkatrészeket gyártó IRUM 2018-ban 47,5 millió euró forgalmat bonyolított le, ami 20 százalékkal haladja meg a 2017-es árbevételt. Idén öt százalékkal szeretnék növelni az üzleti forgalmat az új termékeknek köszönhetően.

A saját fejlesztésű román traktor, a Tagro sorozatgyártását tavaly kezdte meg a szászrégeni gyár. Az erőgépet 2018 végén mutatták be a bukaresti INDAGRA agrárvásáron. Mircea Oltean, az IRUM vezérigazgatója akkor elmondta: a traktorból Magyarországra is exportálnak. A szászrégeni IRUM 1953-ban alakult, és 1999-ben vált teljesen magántulajdonú vállalattá.