Toyota rekord februári járműeladásról jelentett. A vezető japán járműgyártó csütörtökön azt közölte, hogy februárban 773 ezer 271 járművet értékesített világszerte, 10,3 százalékkal többet az egy évvel korábbinál.

A Toyota globális termelése éves szinten 2 százalékkal, 755 ezer 839-re bővült a múlt hónapban.

  • A Toyota és leányvállalatai, a Daihatsu és a Hino összesen 856 ezer 300 járművet értékesített, ami 10,5 százalékos növekedés tavaly februárral összevetve.
  • A japán piacon a Toyota 155 ezer 800 új autót adott el, ami jelentős, 53,2 százalékos növekedés tavaly februárhoz képest.

Az új hibrid autó megdobta az eladási számokat

Az erőteljes belföldi eladásnövekedéshez jelentős mértékben hozzájárult a Prius hibrid új generációjának a megjelenése, illetve az, hogy megkezdődött a kilábalás a félvezetőhiány okozta visszaesésből.

Tavaly a Toyota, a Daihatsuval és a Hinóval együtt, 10 millió 480 ezer járművet értékesített, ezzel már harmadik éve őrzi vezető helyét a globális eladási listán.

Az energiaválság észhez térítette a magyar cégeket

Hiába forog most minden a villanyautók és az akkumulátorok körül, több lábon kellene állni – vélekedik a svájci Georg Fischer AG szerszámgépüzletágának régiós, magyar és román piacért felelős vezetője. Bővebben>>>