A Magyarországon több mint 200 boltot működtető Tesco szerdán közzétette legfrissebb számait, amelyek növekedést mutatnak.

Az augusztus végén zárult üzleti félévében a Tesco-csoport 24,4 milliárd font brit (8564 milliárd forint) forgalmat ért el. A társaság egyszeri tételek nélkül számolt úgynevezett operatív nyeresége pedig jelentősen, 60 százalékkal közel 600 millió fontra (211 milliárd forint) emelkedett.

QP | Quality Placement

A Tesco közölte továbbá, hogy a következő időszakban a bolthálózat fejlesztésére fordított összeget növelik, miközben a költségeket igyekeznek lefaragni.

A piacnak nagyon tetszik a Tesco bizonyítványa. A londoni tőzsdén ugyanis felsorakoztak a vásárlók szerdán - magyar idő szerint - nem sokkal fél 11 után 8,5 százalékos pluszban voltak a Tesco-papírok.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!