Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Mintegy kétezer Uber-sofőr sztrájkol vasárnaptól Horvátországban, mert egyre gyakrabban fordul elő, hogy későn kapják meg fizetésüket - írja a Total Croatia News. A Zágrábban és környékén dolgozó Uber-dolgozók megelégelték, hogy napokat kell várniuk és lényegi információt ezzel kapcsolatban egyáltalán nem kapnak.

Legutóbb például egy pénteki napon kellett volna utalniuk, de a fizetésük több munkanappal később sem jelent meg a számlájukon. A lap szerint ez egy olyan láncreakció, amely nem csak a közvetlen alkalmazottakat, hanem az Uberrel partneri szerződésben állókat is hátrányosan érintetti, ugyanis ők sem tudják így kifizetni időben az alkalmazottak bérét.

Az egyik legnagyobb probléma, mint mondják, a kommunikáció hiánya. Nincs ugyanis egy osztály, vagy egy humánerőforrás-vezető, akit ezzel kapcsolatban keresni lehetne. Probléma esetében az Uber-alkalmazáson keresztül lehetséges csak kommunikálni, onnan viszont automatikus válaszüzenet jön a csevegőrobottól, ami tovább dühíti a pénzükre váró sofőröket - fogalmaz a lap.

Sztrájk viszont mindenképp lesz, független attól, hogy aznap megkapják-e a fizetésüket. Terveik szerint a vállalat zágrábi központja előtt gyülekeznek, ahol majd közösen kilépnek az alkalmazásból és addig maradnak, amíg egy illetékes személy nem tárgyal velük.

Eközben a lap megkereste az Uber horvátországi kirendeltségét, ahol azt mondták: sofőrjeik tisztában vannak azzal, hogy a helyi bankrendszer hibája miatt késnek az utalások. "Elnézést kérünk a technikai probléma miatt, legkésőbb hétfőn látható lesz mindenki bankszámláján a keresete" - mondta a cég.