Jövő év áprilisától újra repülnek a Jet2.com diszkont légitársaság gépei Budapestről az angliai Leeds Bradford repülőterére, ezzel négyre emelkedik a légitársaság gépeivel elérhető brit városok száma - közölte a cég az MTI-vel hétfőn.

Az első Budapest-Leeds járat 2014. április 3-án indul. A légitársaság 2004 óta jár a budapesti repülőtérre, azóta folyamatosan fejleszti a Magyarországról elérhető járathálózatát. A leedsi járat hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap közlekedik majd Boeing 737-essel. A Jet2.com jegyfoglalási rendszerében már megtalálható az újabb úti cél Edinburgh, Manchester és East Midlands mellett, amelyekbe összesen heti 11 járattal lehet eljutni Budapestről.

A dinamikusan fejlődő Yorkshire-i régió egyetlen közvetlen légi összeköttetéseként a leeds-bradfordi járat kétségtelenül sikeres lesz mind a kiutazó, mind pedig a beérkező utazók körében - jelentette ki Kam Jandu, a Budapest Airport légiközlekedési igazgatója a közlemény szerint.

A Jet2.com diszkont légitársaság kínálja a legtöbb közvetlen brit úti célt a budapesti utasok számára, amivel Nagy-Britannia gazdasági és turisztikai szempontból legfontosabb régiói szinte mind elérhetők - írták.

Leeds Bradford az Egyesült Királyság legnagyobb régiójának, Yorkshire grófságnak a kapuja. A mintegy 800 ezres lakosú Leeds Anglia egyik meghatározó regionális központja: a nagyvárost jelenleg London után Nagy-Britannia második legfontosabb pénzügyi és üzleti központjaként tartják számon. A helyi idegenforgalom is jelentős, Leedset évente mintegy másfél millió turista keresi fel.