A portál szerint az akció célja állítólag az volt, hogy bizonyítékokat találjanak arra a feltételezésre, amely szerint a francia autógyártó is csalt az emissziós tesztek során.

Korábban már megjelentek olyan hírek, amelyek arról számoltak be, hogy egy Svájcban elvégzett vizsgálat szerint a Renault Espace 1.6-os dízel motorjának nitrogén-oxid-kibocsátása akár 25-szöröse is lehet a megengedett értéknek, ha bemelegszik a motor. A hatóságok és a francia autógyártó sem volt hajlandó kommentálni a híreszteléseket. A befektetők mégis heves eladásokkal reagáltak a híre, a Renault árfolyama közel 20 százalékot zuhant. Ez nem csoda, ugyanis a Volkswagen árfolyama is hatalmas zuhanást szenvedett el szeptemberben, amikor kiderült, hogy csalt az emisszió teszteken a vállalat és ezért komoly pénzbüntetésekre számíthat.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!