A francia Renault tulajdonában lévő autógyár várhatóan a jövő évi genfi autószalonon mutatja be első egyterűjét - tudta meg a bukaresti Ziarul Financiar. A lap szerint a családi autót nem Romániában, hanem Marokkóban, az újonnan átadott tangeri gyárban szerelik majd össze 2012-től. A 100 százalékban román fejlesztésű, Logan platformra épülő nyolcszemélyes egyterű az intereneten fellelhető kalózfotók alapján a Logan MCV-re hajaz.

Az autó áráról egyelőre semmit sem tudni, de minden bizonnyal a korábban megszokott fapados árkategóriában marad. Szintén 2012-re ígérik a népszerű Logan második generációját is, de helyi hírek szerint akkor kerülhet piacra egy vadonatúj kiskategóriás Dacia is. A City névre keresztelt modell a Renault Twingo technikai megoldásait kölcsönzi majd, hossza legfeljebb 3,6 méter, ára pedig 5 ezer euró körül lesz - idézi a lap Vincent Carret a Dacia marketing igazgatóját.


Forrás: ZF

 

A 2004-ben az új tulajdonos a Renault által útjára indított új Dacia elsősorban kedvező ára miatt lett igen hamar népszerű Európában. A Logan típust a kelet-európai piacokra tervezték, ám hamar kiderült Nyugat-Európában sokkal nagyobb az igény a fapados, ennek ellenére igen strapabíró autókra. Ma már a Romániában gyártott Logan és Sandero modellek 90 százalékát külföldön, elsősorban Franciaországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban értékesítik. Hatalmas sikernek örvend a Dacia legújabb modellje, a Duster is, a hobbiterepjáróból július végéig - alig két hónappal a modell bemutatása után - 35,5 ezret rendeltek, a vásárlók több mint 90 százaléka nyugat-európai.