Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.
Az állami kötődésű Dubai World azt tervezi, hogy hat hónapos halasztást kér a hitelezőktól a 22 milliárd dolláros adósságára február végén, amíg végrehajtja az újraszervezést, közölte a CNBC egy arab nelvű napilapra hivatkozva. A cég egyelőre hivatalosan nem jelentette be a hírt, és nem is kommentálta az információkat.

A Dubai World megrengette a globális piacokat tavaly, miután közölte, hogy átütemezi több milliárd dolláros adósságát. Bejelentették azt is, hogy az átütemezés kizárólag a Nakheel World és a Limitless World cégekre vonatkozik.

A vállalat segítségére sietett korábban az Abu Dzabi. Az általuk nyújtott támogatásból eddig 4,9 milliárd dollárt hívtak le, amiből a tőke- és kamatköltségeket állják, amíg elkészül az újraszervezési tervezet.

December végén a Dubai World már találkozott 97 hitelező bankjával. Akkor a bankárok közölték, hogy a cég még valószínűleg újabb átütemezést fog bejelenteni januárban. Azóta a folyamat lelassult, hiszen elég bonyolult ilyen sok bankkal koordinálni a megegyezést.

A Dubai Worldnek márciusban kellene visszafizetnie egy 1,2 milliárdos, a Limitlessnél felvett kölcsönt, ezt azonban a válallat tovább görgetheti, ha nem tudnak megegyezni egy újabb átütemezésről.