A Eurostar szóvivője kedd este jelentette be, hogy szerda reggel újraindítják menetrend szerinti járataikat a Csatorna-alagútban. Azt mondta, a tiltakozók megrongálták a síneket, amelyek egy részét továbbra is javítják.

A közel kétszáz tiltakozó kedden mintegy hat órára eltorlaszolta a franciaországi Calais kikötőjét és a Csatorna-alagutat. A vasúti síneken a tüntetők gumikat égettek, ezért kellett felfüggeszteni a vonatközlekedését.

A tiltakozók először az A16-os autópályát foglalták el, leültek a sávokba, hatalmas dugókat okozva. Ott is autógumikat égettek, amíg a rendőrség be nem avatkozott. Amikor a rendőrök megpróbáltak az alagút bejáratát szabaddá tenni, az összecsapásban két tüntető könnyebben megsérült, őket kórházba szállították.

Később a rendőrség könnygázzal szorította ki a demonstrálókat az alagútból a délután folyamán.

A MyFerryLink Nord nevű szakszervezete amiatt kezdett sztrájkba, mert azt követeli, hogy a kormány gyakoroljon nyomást a Csatorna-alagutat fenntartó Eurotunnel csoportra. A társaság tulajdonába tartoznak azok a hajók, amelyeket a MyFerryLink üzemeltet, és a szakszervezet azért aggódik, mert a Eurotunnel három hajójából kettőt el akar adni a konkurens DFDS nevű dán vállalatnak. Miközben a szakszervezeti kollektíva is szívesen felvásárolná a hajókat, a Eurotunnel nem hajlandó ajánlatukat megvizsgálni.