A McDonald's bejelentette működése újraindítását Ukrajna déli és keleti részén, többek között Odesszában és Dnyiproban – számolt be az Interfax-Ukraine.

A biztonsági helyzet folyamatos figyelemmel tartása mellett szeretnék újraindítani az éttermeket. Az újraindítás következő szakasza az ellátási láncok, különösen a logisztika helyreállítását igényli. Ez sok időbe telik – tette hozzá a McDonald’s közleménye.

Március végén Odesszában, április végén pedig Dnyiproban nyílthatnak meg ismét az ismert gyorséttermek, ám a cég más településeket is esélyesnek tart. A vállalat terve a régió aktuális biztonsági helyzetétől függően módosulhat.

A McDonald's számára a látogatók és az alkalmazottak biztonsága abszolút prioritást élvez, ezért az éttermek az Ukrajnában bevezetett kibővített biztonsági protokollok szerint fognak működni – hangsúlyozták.

A háború előtt 109 McDonald's étterem működött Ukrajnában. Jelenleg az étteremlánc mindössze 67 éttermet üzemeltet Ukrajnában, ebből 43-at a fővárosban.

Oroszországból teljesen kivonult a McDonald’s

Csupán néhány cég volt olyannyira karakán, mint a McDonald’s, amely már három hónappal a háború kezdete után, tavaly májusban eladta orosz éttermeit

A döntést azok után hozta meg a világ egyik legismertebb gyorsétteremlánca, hogy az első oroszországi McDonald’s éttermet Moszkvában nyitották meg, röviddel a berlini fal leomlása után.

Az amerikai vállalat egy már meglévő orosz licenctulajdonosnak, Alexander Govornak adta el az oroszországi üzletágat. Annak az Alexander Govornak, aki 2015 óta volt licenctulajdonos, és összesen 25 McDonald’s éttermet üzemeltetett Szibériában. Az orosz tulajdonoshoz került a teljes étteremportfólió, így csak júniusban ötven McDonald’s orosz utódétterem nyílt meg Moszkvában és környékén.

Az átvételt követően a BigMac-et gyorsan átkeresztelték Bikmakra, a Filet-o-Fish helyett pedig Filye-o-Fish kapható a Vkuszno i Tocska éttermekben.

Nincs azonban minden rendben az új éttermekkel, ugyanis több orosz influenszer, akárcsak a sajtó már a nyitás után arról számolt be, hogy gusztustalan, penészes zsemléket kapnak a vendégek, a burgerekbe pedig gyakran rovarlábak is kerülnek.