A cél az, hogy a jelenlegi évi 2100-ról évi 4000-re növeljék a termelést – közölte a Lockheed Martin vezérigazgatója, James Taiclet a CBS Newsnak adott interjúban. A rakétarendszer népszerűségét az javította a piacokon, hogy Ukrajna hatékonyan tartja vissza a Javelinekkel az orosz hadsereg invázióját.

Joe Biden amerikai elnök a múlt héten meglátogatta a Lockheed és a Raytheon Technologies által közösen fejlesztett fegyvereket gyártó alabamai Lockheed-üzemet, hogy nyomást gyakoroljon a kongresszusra, hogy hagyja jóvá az Ukrajnának javasolt 33 milliárd dolláros segélycsomagját. Az Egyesült Államok 3,4 milliárd dollár értékben szállított fegyvereket Ukrajnának Oroszország február 24-i megszállása óta, köztük Javelineket, valamint nehéztüzérségi fegyvereket, légvédelmi Stinger-rendszereket, lőszert és páncélosokat.

"Hosszú távra tervezünk, és nem csak a Javelinre" - mondta Taiclet megjegyezve, hogy az ukrajnai háború után is megnövekedett keresletre számít az orosz és kínai fenyegetések miatt.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!