Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Teljesen robotizált, 16500 négyzetméteres raktárépületet adtak át Üllőn pénteken – írja közleményében az SAG-Autonet. Az új raktár több mint 27 millió eurós beruházással, állami támogatással épült, és 130 új munkahelyet teremt. A svájci központú, Európa egyik legnagyobb alkatrész-ellátójaként számon tartott, Magyarországon is több száz fős cég hat különböző szervizhálózatot is működtet.

Az átadóünnepségen beszédet mondott Szijjártó Péter, aki elmondta: a raktárbázis 11 milliárd forintból jött létre, amelyből 1,4 milliárd forintot a kormány biztosít az Autonetnek.”

Az új raktár nemcsak a cégcsoport 19 hazai telephelyét szolgálja ki, hanem régiós logisztikai központként is működik. Ausztria, Csehország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Lengyelország, Olaszország projektjeinek ellátásában is részt vesz. Az új raktár évi 22 millió cikkszámot képes kezelni és 8000 paletta elhelyezésére van lehetőség. Az automatizált részben 65 robot mozgatja a 120 ezer speciális dobozt, amelyből a 25 rakodórámpára érkező teherautókat szolgálják ki.

Az átadón Christian Doser, a cégcsoport regionális vezérigazgatója beszédében elmondta: nem véletlen, hogy a cégcsoport 13 országából 10 Közép- és Kelet-Európában található. Az SAG-Autonet hisz ebben a régióban, az itt élő emberek tudásában és abban, hogy ezekben az országokban hatalmas potenciálok vannak – tette hozzá a vezérigazgató.