Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Jean Pierre Mustier, a vállalat vezetője minél előbb letudná a milánói központú bank olasz és német üzletágának szétválasztását - írja a Reuters. Az Unicreditnek jelenleg nehézségeket okoz a forrásbevonás, ezt orvosolná a cégevezetés azzal, hogy különválasztja egymástól a két ország üzletágait.

A beszámolók szerint a befektetők "büntetik" az Unicreditet hazai olasz piaca miatt, a 16 milliárd eurós bankpiaci értékeltsége alig magasabb mint más, jóval kisebb, az olasz piacon aktív pénzintézeteké. Az olasz érintettség eltántorítja a befektetőket és felhatja a forrásköltségeket is, noha a bankcsoport árbevételének 60 százaléka a külpiacairól jött be.

Ezek között kifejezetten jól állnak a kelet-európai piacok, az Unicredit Magyarországon is aktív.

Amennyiben a német és az olasz üzletág különválna, az a részvényeseknek sokkal tisztább képet nyújtana, ami egyben az egyes üzletágak értékelésének is jót tenne.

A tisztább értékelés miatt a két bank összesített értéke a Reuters számításai szerint 19 milliárd euróra jönne ki, vagyis a részvényesek összesen 3 milliárd euróval gazdagodnának.

Ezt az értéknövekedést még fokozhatja, ha a müncheni üzletág egy olyan óriással egyesülne, mint a Commerzbank, vagy ha Frankfurtban tőzsdére vinnék.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!