Az UniCredit közel 37 ezer beszállítóját majd’ 4 milliárd euróval támogatta az elmúlt egy évben azzal a 2020 áprilisában bevezetett gyakorlatával, amely szerint - válaszul a COVID-19 válság gazdasági hatásaira - felgyorsítják a beszállítói számlák kifizetését. A gyorsabb kifizetés azt jelenti, hogy a szokásos ellenőrzéseket követően, a szerződésekben irányadó 30 napnál hamarabb egyenlíti ki a bank a számlákat, ezáltal jelentősen felgyorsítva a fizetési ciklust és segítve a vállalkozásokat a működőtőke-menedzsmentjükben.

Carlo Vivaldi, az UniCredit csoport COO területének vezetője elmondta: “A vállalkozások sok kihívással küzdenek a mostani járványhelyzetben – mi elkötelezetten támogatjuk őket azzal, hogy növeljük a likviditást a reálgazdaságban. A gyorsabb számlakifizetéssel több ezer beszállítónknak nyújtunk konkrét támogatást, ezzel mi magunk is a megoldás részei vagyunk és aktívan segítjük a vállalkozásokat abban, hogy kilábaljanak a válságból.”

A hagyományosnál gyorsabb kifizetés gyakorlatát az UniCredit csoportszinten eddig közel 300 ezer számla, ebből Magyarországon 10 ezer számla esetében alkalmazta. Az UniCredit Bank Hungary-nél így a számlák kifizetésének átlagos ideje 12,5 napra rövidült. A kezdeményezést 2021 szeptember végéig meghosszabbítják, hogy a jelenlegi, kihívásokkal teli piaci környezetben is folyamatos támogatást nyújthassanak partnereiknek, megfelelve a helyi ellenőrzési szabályoknak.