Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Összesen 5 millió ügyfél, 2100 munkatárs és 800 millió euró értékű biztosítási díj - ezek a fő mutatószámai azoknak a francia AXA-csoporthoz tartozó cégeknek Lengyelországban, Csehországban és Szlovákiában, amiket az Uniqa felvásárol, a hatósági jóváhagyás után. Az akvizíció fókuszpontjai az AXA élet és nem-élet ágazati biztosítótársaságai, befektetési cégei, nyugdíjpénztárai és szolgáltató cégei voltak ebben a három országban. A felvásárlás vételára közel egymilliárd eurót tesz ki - írta közleményében az Uniqa.

Az Uniqa - Közép- és Kelet-Európában hetedikként - 15 országban rendelkezik hálózattal, ahol teljeskörű biztosítási szolgáltatásokat nyújt 6,8 millió magán- és vállalati ügyfelének - mondta Andreas Brandstetter Uniqa CEO.

Az osztrák cégnek közel 20 éves tapasztalata van a lengyel, cseh és szlovák piacokon. Amikor 2011-ben az Uniqa 2.0 stratégiai programját - amely 2020 közepéig tart - bemutatták, a cég a Közép- és Kelet-Európai országokat a második legkiemeltebb piaci szegmensének határozta meg Ausztria után. A biztosítási vállalatcsoport világszerte az Uniqa márkanév alatt működik, kivéve Oroszországot.

Míg az osztrák biztosítási piac várhatóan 1,5 százalékoot nő jövőre, az előrejelzések a fent említett három országban jelentősen magasabbak, tehát prognosztizálhatóan a növekedés Lengyelországban 6,2, a Cseh Köztársaságban 6,8, Szlovákiában 2,7 százalékos lesz - írta a vállalat.