A sajtóértesülés szerint a sokat bírált Hayward még a cég féléves eredményeinek keddi ismertetése előtt bejelenti lemondását. Korábban a Times is tudni vélt a vezérigazgató lemondási tervéről - emlékeztetett az MTI-Eco.

Haywardot legutóbb egy hete érték heves bírálatok, amiért részt vett egy nagy-britanniai jachtversenyen: kritikusai szemére vetették, hogy nem szentel elegendő figyelmet a Deepwater Horizon fúrótornyon április 20-án bekövetkezett robbanás következtében kialakult környezeti katasztrófa elhárításának. Sheily Williams, a BP szóvivője szerint Hayward tizenéves fiával kívánt együtt lenni, miután az utóbbi két hónapot az olajömlés megállításának szentelte.

Tony Haywardot júliusban egy kongresszusi meghallgatáson is heves támadások érték: a törvényhozók a felelősség alóli kibújással vádolták korábbi kijelentései miatt.

A New York-i tőzsdén 1,7 százalékkal 36,86 dollárra drágultak a BP részvényei pénteken. A papír az elmúlt 3 hónapban a 62 dollár feletti tartományból egészen 27 dollár alá esett be a Mexikói-öböl vizét mintegy 450 millió nyersolajjal szennyező katasztrófa hatására.