A termelésleállás mintegy 15 ezer alkalmazottat érint majd a müncheni központban és a salzgitteri üzemben, egyelőre mindössze öt napra, a jövő hét hétfőtől kezdődően.

A két, nevének elhallgatását kérő forrás egyúttal megerősítette a Reuters hírügynökségnek a Süddeutsche Zeitung szombati számában megjelent értesülést arról, hogy a MAN az év végén, december 24-től január 11-ig felfüggeszti a nehéztehergépjárművek gyártását a szállítmányozó és az építőipari vállalatok csökkenő kereslete miatt.

A MAN szóvivője a Reuters hírügynökséget arról tájékoztatta, hogy a vállalat jövő keddi negyedéves eredménybeszámolójában több pontos tájékoztatással szolgál a tervezett üzemleállásokról. A szóvivő megerősítette, hogy a MAN hétfőn megkezdi nehézgépjármű és autóbusz üzletága adminisztratív tevékenységeinek leépítését.

A Reuters hírügynökség informátorai szerint a MAN esetleg heti négy napra korlátozhatja a termelést novemberben, de erről még nem született meg a döntés.

A MAN nehéztehergépjárművek és buszok mellett dízelmotorok és gázturbinák gyártásával foglalkozik.

Szeptemberben az európai járműgyártók képviseleti szerve, az ACEA adatai szerint 14,8 százalékkal 18 529-re csökkent a forgalomba helyezett 16 tonnás és annál nagyobb tehergépjárművek száma Európában. Januártól szeptemberig a csökkenés mértéke 7,7 százalékos volt.