Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 49 éves üzletasszony kedden jelentette be, hogy aránytalanul nagy pénzhez jutott a válással, ezért keményen fog dolgozni azon, hogy addig adományozzon, míg a széf ki nem ürül - írta a portál.

MacKenzie Bezos erről a Warren Buffet befektető és Bill Gates Microsoft-alapító által létrehozott Giving Pledge jótékonysági kezdeményezés tagjainak eljuttatott levelében írt. A kezdeményezés arra ösztönzi a világ leggazdagabb embereit, hogy legalább a vagyonuk felét fordítsák jótékony célra.

A brit lap szerint arra nem tért ki, hogy milyen célokra szeretne adományozni, de a múltban kiállt a házassági egyenlőség és a hajléktalanok mellett, valamint komoly összegekkel támogatta az Alzheimer-kórt és a rákot érintő kutatásokat is.

Április elején jelentették be, hogy megosztották a váláskor a világ leggazdagabb emberének vagyonát. Az Amazon alapítója 25 év házasság után vált el feleségétől, aki Jeff Bezos vagyonának negyedét vihette magával.

MacKenzie Bezos - akinek házassága alatt négy gyereke született - az Amazon 4 százalékának tulajdonosa lett, az alapító részaránya 12,3 százalékra csökkent. A szavazati jogokat azonban Jeff Bezos gyakorolja Mackenzie részvényei felett, ami azt is jelenti, ha MacKenzie eladja részesedését, a vevőnek is át kell adnia a szavazati jogokat Jeffne.