A közlekedésügyi minisztérium először arról tájékoztatott, hogy hét személy könnyebben megsérült, később azonban Andrej Doležal tárcavezető közölte, a sérültek száma 11-re nőtt - olvasható a portálon.

A történtek után nyolc személyt szállítottak kórházba. Mindenki eszméleténél volt, többségében felszíni sérülésekről van szó, de volt, aki nyaki vagy hátfájdalmakra panaszkodott, két személy pedig zúzódásokat szenvedett a mellkasán. További sérültek a saját lábukon mentek kórházba - közölte a mentők szóvivője.

A balesetet követően a hajó a komáromi állami kikötőbe úszott. A járműnek jól láthatóan megsérült az eleje, valamint a radarja. Az illetékesek jelenleg is vizsgálják a kár mértékét. A minisztérium szerint sem üzemanyag, sem más veszélyes anyag nem került a folyóba.

A baleset oka vélhetően a kapitánynál hirtelen fellépő egészségügyi probléma volt, pontosabbat viszont csak a vizsgálat lezárását követően tudnak mondani.

A Viking flottájának egy másik kirándulóhajója, a Viking Sigyn ütközött 2019-ben a magyar Hableány sétahajóval Budapesten, a Dunán. Az eset során 26 ember életét vesztette, hét koreai személyt sikerült kimenteni a folyóból.