A cég a legtöbb irodáját világszerte újra megnyitotta, de a dolgozók túlnyomó többsége továbbra is otthonról dolgozik. A szélesebb körű visszatérés előtt a San Franciscó-i székhelyű fizetési hálózat arra kérte a dolgozókat, hogy tájékoztassák a céget az oltási státuszukról - mondta Al Kelly vezérigazgató a Bloomberg szerint.

A San Francisco Bay Area vállalatai, köztük a Facebook és az Alphabet tulajdonában lévő Google közölték, hogy az elkövetkező hónapokban több munkatársuk irodába való visszatérését az oltások beadásához kötik. A Visa a maga részéről mintegy 21 ezer alkalmazottat foglalkoztat, és 125 irodát birtokol vagy bérel a világ 78 országában.

Ahogy az Egyesült Államokban a Covid-19 világjárvány idején hónapokig tartó zárlatok után - a delta-változat terjedése miatt némi lassulással - a Visa azt látja, hogy a jómódú ügyfelek többet költenek étkezésre és utazásra. A cég hitelkártyáin az Egyesült Államokban a júniusig tartó három hónapban 44 százalékkal nőttek a költések az egy évvel korábbihoz képest. Részben ennek az is az oka, hogy egyre kevesebben vesznek fel készpénzt az ATM-ekből, helyette a plasztikokat használják mindenhol.

Kelly azt is elmondta, hogy a Visa, a tokiói olimpia egyik szponzora továbbra is büszke Simone Biles tornászra, aki a héten visszalépett az egyéni többkarikás döntőtől és a női tornászok csapatdöntőjétől, hogy mentális egészségére koncentráljon.