Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A 2022 áprilisában bejelentett visszahívás a Range Rover Sport 9 259 példányát és az Egyesült Államokban regisztrált Range Rover 5 553 darabját érinti.

Ezek a 2016. április 29. és október 17. között gyártott 2016-os és 2017-es modellek - írja a portál a Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatal (NHTSA) nyomán.

A Land Rover azt közölte, hogy a vezető biztonsági övének szerelvényében lévő vészhelyzeti retraktor (visszahúzó) "nem felel meg a specifikációnak". A vállalat egy beszállítót okol a problémáért. Ennek eredményeként az érzékelő mechanizmus nem záródik be akkor, ha a terepjáró ütközés előtt fékez.

Érdekesség, hogy 2019-ben kampányt indítottak a probléma megoldására, de a márkakereskedőkhöz eljuttatott szervizutasítások hibát tartalmaztak, így egyes járműveket hibás biztonsági övmechanizmussal vizsgáltak és adtak ki.

Az érintett autók tulajdonosai 2022 júniusában levelet kapnak a Land Rovertől, és arra kérik őket, hogy a terepjárójukat vigyék el egy hivatalos márkakereskedésbe. Az alkatrészt ingyenesen kicserélik, ha a szakember hibásnak találja. Azok az autósok, akik a visszahívási kampány meghirdetése előtt fizettek a probléma kijavításáért, visszatérítést igényelhetnek.