Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A március végével záródott három hónapban a Samsung működési nyeresége 600 milliárd won (157 milliárd forint) volt, 2009 első negyedéve óta a legalacsonyabb, és elmaradt a 873 milliárd wonos elemzői várakozásoktól – írja az MTI. A tavalyi első negyedévi működési eredmény még 14 ezer milliárd won (10 milliárd dollár) volt.  

Az árbevétel 63 ezer milliárd wont (47 milliárd dollár) tett ki, 19 százalékkal volt kisebb az egy évvel korábbinál.

A tavalyi utolsó negyedévvel összevetve a működési eredmény 86 százalékkal, az árbevétel 10,59 százalékkal esett.

Az üzemi eredmény csökkenését a Samsung az információs és kommunikációs iparág termékei iránti gyenge kereslettel indokolta. Emellett a dél-koreai óriáscég arról számolt be, hogy jelentősen csökken a memóriachipek gyártása rövid távon a chipek árának esése és a túlkínálat miatt.

A Samsung a végleges adatokat április végén hozza nyilvánosságra, A szakértők azzal számolnak, hogy a chipgyártó ágazatnak rekordszintű, 2100 milliárd won (1,6 milliárd dollár) vesztesége keletkezett az első negyedévben és hogy a vesztesége a folyó negyedévben is 2000 milliárd won körüli lesz.

Eddig hiánycikk volt, a lassuló világgazdaságban már nem kell a chip

Tavaly novemberben a chipek globális értékesítése 9,2 százalékkal, 45,48 milliárd dollárra csökkent a 2021. novemberi 50,09 milliárd dollárról. Nemrég még az égető félvezetőhiány borzolta a kedélyeket. Bővebben>>>