Egy héttel ezelőtt a szlovák Lidl privigei üzleténél, most csütörtökön pedig egy pöstyéni egységnél tüntettek a maszkviselést ellenzők - írja a pozsonyi Új Szó. 

A tüntetők ismét blokkolták a pénztárakat a bevásárlóközpontban, az alkalmazottak kénytelenek voltak kihívni a rendőröket, mivel az illetők többszöri kérés ellenére sem tartották be a járványügyi intézkedéseket. 

A szlovák Lidl a megmozdulásra reagálva közölte:

Az elmúlt napokban az alkalmazottaink nagy stressznek voltak kitéve, csak azért, mert betartották az állami intézkedéseket. Sértegetésekkel és fenyegetésekkel kellett szembenézniük, amiért a kötelességüket végezték, udvariasan kérték az illetőket, hogy fedjék el a felső légutaikat, de amikor ezt megtagadták, a rendőrséghez fordultak."

A személyzetnek kötelessége figyelmeztetni a vásárlókat, hogy vegyenek fel maszkot, különben a Regionális Közegészségügyi Hivatal súlyos bírságot szabhat ki rájuk.

A Lidl reakciójában közölte azt is: "Semmi rosszat nem tettek, mégis szidalmazta őket több tucat ember az üzletekben és még többen az internetes beszélgetésekben. Mi kiállunk alkalmazottaink mellett, és arra kérjük Önöket, hogy tegyék ugyanezt. Kérjük, őrizzük meg emberségünket, és ne hagyjuk, hogy az indulataink befolyásoljanak minket".