Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A Vkuszno - i tocska elnevezést kapta az Oroszországot elhagyó McDonald's helyén megnyíló gyorsétteremlánc - közölte Oleg Parojev, a cég vezérigazgatója a sajtóval vasárnap Moszkvában. A szókapcsolat jelentése: Finom - és pont.

Az első 15 gyorsétterem már fogadta is az első vendégeket, hétfőn pedig további félszáz étterem nyit ki újra ott, ahol korábban az "arany" M betűs cégér alatt árulták a kólát, a húspogácsát és az orosz piacról az ukrajnai invázió miatt eltávozott amerikai cég jellegzetes desszertjeit.

Az orosz cég a következő időszakban hetente 50-100 üzlet megnyitását tervezi. Az új lánc logóját - amely zöld alapon két, hasábburgonyát jelképező sárga vonást és egy hamburgert szimbolizáló narancsszínű korongot ábrázol - csütörtökön hozták nyilvánosságra.

Oleg Parojev szerint az első időszakban az egész megszokott kínálat még nem elérhető, amit a vezérigazgató a logisztikai problémák és a csomagolással kapcsolatos nehézségek számlájára ír. De az étlapról lekerült a BigMac hamburger és a McFlurry fagylalt, mert ezeket a termékeket a fogyasztó a McDonald's márkához köti. Megígérte azonban, hogy a cég a közeljövőben "méltó" módon fogja helyettesíteni ezeket a termékeket is.

A vállalat az ízeket a régiókhoz fogja igazítani, de az orosz McDonald's-utód kínálatában sem szerepel az alkohol. A vezérigazgató azt is közölte, hogy az étteremlánc "megváltoztatta" árait, hogy "megfizethetően maradjon finom". A korábbi megszokott hangulatot igyekeznek megőrizni - ugyanakkor eltávolítanak mindent, ami a McDonald'sra utalna.

A McDonald's március 14-én függesztette fel tevékenységét Oroszországban az ukrajnai "különleges hadművelet" miatt, két nappal később pedig bejelentette, hogy elhagyja az orosz piacot és eladja az országban lévő eszközeit. Az amerikai gyorsétterem lánc első oroszországi üzlete 1990 januárjában nyitott meg - még a Szovjetunióban -, a moszkvai Puskin téren. Ezen a helyen mostantól egy Vkuszno - i tocska üzemel.