Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A budapesti Liszt Ferenc repülőtérről ezentúl Brüsszel központi repterére, valamint két ukrán városba, Harkovba és Lvivbe is lehet majd repülni.

A légitársaság 2003-mas indulása óta több, mint 215 millió utast szállított, így 119 repülőgépével és hétszáznál is több útvonalával a nemzetközi repülőgép iparban nagy játékosnak számít. "Kevés más légitársaság büszkélkedhet hasonló növekedéssel" - nyilatkozta Jones.

Remélik, hogy a Budapestről indított három új desztináció és az erre szolgáló 14. Budapestre telepített repülőgép hozzá fog járulni a légitársaság további növekedéséhez. Jövő év júniusától az eddigi két Brüsszel Charleroi repülőterére induló járat mellé egy harmadik, ezúttal Brüsszel fő repülőterére menő napi járatot indítanak. Jones elmondása szerint a Wizz Air fontosnak találja a két főváros összekötését a soron lévő fejlődés szempontjából. Harkovba és Lvivbe hetente kétszer fognak startolni járatok, így Kijevvel és Odesszával együtt négyre bővült a Wizz Air ukrán célállomásainak száma.

Az új, Budapestre hozott repülőgép az Airbus A321neo, ami újfajta hajtóerőműje miatt különbözik a korábbi A320-as gépektől. Az új repülőik előnye, hogy a legzöldebb a versenytársai közül, ugyanis a káros üvegházhatású gázok csökkentése miatt a legkisebb ökológia lábnyomot hagyja. Ezt 2030-ra további harminc százalékkal tervezik csökkenteni, miközben továbbra is igyekeznek a legalacsonyabb árakat biztosítani utasaiknak.

A közelmúltban bejelentett Londonból Oroszországba induló bővítést követve, a három új budapesti járat mellett járatsűrítésekre is számíthatunk. Edinburgh-ba ezentúl heti ötször, Eidhovenbe tizenhatszor, Szentpétervárra hétszer, Tel-Avivba pedig tizenhétszer fog repülni a Wizz Air. A bővítésekkel együtt immár 30 országba menő, 86 út érhető el Magyarországon. "A számok jól mutatják a Wizz Air elkötelezettségét Magyarország iránt" - mondta.

Az elmúlt időben felmerülő problémák ellenére a Wizz Air nagyon jó nyári időszakot zárt, júniustól augusztusig 11,7 millió utast szállítottak, és a légitársaság értékét mára nagyjából 1650 milliárd magyar forintra becsülte.