Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

fenntarthatósági beruházás a Wizz Air és a bioüzemanyaggal foglalkozó Firefly együttműködésében valósul meg – közölte a légitársaság.

15 év alatt csaknem 525 ezer tonna üzemanyagot állíthatnak elő 2028-tól, amikor elkezdik a termelést.

Az Egyesült Királyságban évente több mint 57 millió tonna szennyvíziszap keletkezik, ebből 250 000 tonna bioüzemanyagot lehet előállítani.

A Firefly repülőgép-üzemanyaga 90 százalékkal kevesebb üvegházhatású gáz keletkezésével jár majd a fosszilis repülőgép-üzemanyagokhoz képest.

Az újfajta üzemanyag évente 100 ezer tonna szén-dioxid-egyenértékkel csökkentheti a légitársaság kibocsátását.

 

Korlátozzák a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátó vállalatokat

Ausztrália szigorította a környezetszennyezés megfékezését célzó törvényeket: a legnagyobb szén-dioxid-kibocsátóit kötelezi a működés megváltoztatására. Bővebben>>>

Kevésebb szén-dioxiddal terhelnék a légkört

Azt állítják, hogy már most is a Wizz Air terheli a legkevesebb szén-dioxiddal a légkört az összes repülőtársaság közül. Idén azzal számolnak, hogy tovább javul járataik kihasználtsága, ami csökkenti a kibocsátás intenzitását. A Wizz Air 2019-hez képest az évtized végére 25 százalékkal mérsékelheti a kibocsátott szén-dioxid mennyiségét.

A Wizz Air utasforgalma 2022-ben új rekordra, 45,6 millióra emelkedett, amely duplája a 2021-es forgalomnak és 15 százalékkal haladta meg a pandémia előtti rekordot.

 

Minden második magyar utazik valahová, ahol még nem járt

Aggódnak a magyarok is az utazással kapcsolatban felmerülő költségek emelkedése miatt, de kevésbé, mint a régió többi országának lakói. Leginkább az elszálló szállásdíjak zavarják a hazai utazókat, de ennek ellenére utazni fognak. Bővebben>>>

A 2022 április 1. és 2023 március 31. közötti pénzügyi év első kilenc hónapjában az utasforgalom 38,9 millióra emelkedett az egy évvel korábbi 20,3 millióról, a 2023/2024-es pénzügyi évben 67 milliós utasforgalommal számolnak.

kamatokadófizetés és értékcsökkenési leírások előtti eredmény (EBITDA) tavaly a március és december közötti kilenc hónapban 215 millió euróra emelkedett az előző évi 77,3 millió euróról, a bevételek ugyanebben az időszakban 1,28 milliárd euróról 3,10 milliárdra euróra nőttek.

 

Veszélyes, egészségtelen és kifogásolt a levegő minősége két tucat magyarországi településen

Tovább romlott a levegőminőség, már nyolc településen veszélyes a légszennyezettség mértéke – derül ki a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) méréseket ismertető térképének adataiból. Bővebben>>>