Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Már nem számít nagy visszapattanásra az európai légi forgalomban Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója. Egyrészt a korlátozások is biztosan fennmaradnak nyáron, másrészt a kontinens nagyon lassan halad a vakcinabeszerzéssel, így sokára éri csak el az immunitási szintet - írta a Forbes.hu.

Mivel nagyon bizonytalan, hogy az egyes kormányok milyen ütemben lazítanak a korlátozásokon, szinte lehetetlen megbecsülni, hogy milyen kereslet lesz a légi szolgáltatásokra a következő pár hónapban. Korábban úgy látszott, hogy nyárra el lehet érni a járvány előtti forgalom 70-80 százalékát.

„Össze kell hangolni a várakozásainkat a valósággal. Lehet, hogy a korábban várt szinteken fogunk működni, de erre nincs semmi garancia. Nem a kapacitásaink kérdése, hanem a kormányzati intézkedéseké - mondta Váradi a  Bloombergnek.

Idén nyárra most már csak mérsékelt emelkedésre számít az európai keresletben.

Váradi Józsefet a Budapesti Corvinus Egyetemet fenntartó alapítvány, a Maecenas Universitatis Corvini Alapítvány Kuratóriuma taggá választotta április 13-án - szúrta ki a hírt az egyetem honlapján a Magyar Narancs. Az indoklás szerint a Közgáz megújul, a cél, hogy gyakorlati tudást adjon és folyamatos, közvetlen, stratégiai kapcsolatot alakítson ki a legjelentősebb munkaerőpiaci szereplőkkel. Ennek eléréséhez a fenntartói testületben is szükséges a különböző hátterű, szemléletű szereplők együttműködése. Váradi az egyik legsikeresebb magyar vállalkozó, 2003-ban társaival pár hónap alatt hozta létre a Wizz Air-t, amely mára Kelet- és Közép-Európa legnagyobb diszkont légitársasága lett. Az üzletember a Corvinus jogelődjén, a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diplomát.