A német Woolworth diszkont kiskereskedelmi lánc megnyitja az első lengyelországi üzleteit - írja a Notes from Poland. A tervek szerint 2024-ben már 25 boltjuk lesz a lengyel piacon, amit több tucatnyi újabb áruház követhet a vállalat nemzetközi terjeszkedési terveinek megfelelően.

Az áruházlánc, amely eredendően az American Woolworth Company része volt, ám 1988 óta ettől függetlenül működik, elsőként egy ezer négyzetméteres boltot nyit Krakkóban az Atut üzletközpontban, jövő év májusában. Maciej Cwikla, a Woolworth Polska vezérigazgatója elmondta, hogy a vállalat nagy lehetőségeket lát a lengyel piacban.

Ennél konkrétabb információ, hogy az érkezésük első évében már 15-25 áruházat akarnak nyitni. A második évben újabb 30 bolttal bővülnének, majd azt követőben további 50-nel rontanának rá a lengyel 37 milliós piacra. A vállalatnak jelenleg 500 áruháza van Németországban.

Van itt potenciál, kérem

A vezérigazgató szerint ugyanakkora potenciált látnak Lengyelországban, mint Németországban (arra nem tért ki, hogy a két ország lakossága egy a kettőhöz viszonyul egymáshoz).

A NielsenIQ tavalyi felmérése szerint felfutóban vannak a diszkontok lengyel földön: 12 hónap alatt 134 ilyen üzletet nyitottak a kiskereskedők, miközben 1600 kis boltra és 13 nagy hipermarketre lakat került. Cwikla szerint a Woolworth-nek a globális infláció ellenére célja, hogy az árai ne nagyon változzanak.