Első lépéseit teszi meg a metaverzumban és a virtuális valóságban a spanyol divatmamut, a Zara. Az Inditex Group egyik vezető márkája - a Pull&Bear és a Bershka mellett - most együtt dolgozik egy dél-koreai csapattal az Ader Errorral az "AZ Collection" létrehozásán, hogy ezzel elmossák a valódi- és a virtuális világ közti határokat - írja a Forbes.

A kollekció elérhető lesz a Zepeto mobilos applikáción is, hogy a felhasználók saját online avatarjaikat öltöztethessék vele és egyben meg is vásárolják azokat. 

Ahogy arról korábban lapunk is beszámolt, visszavonul az Inditex textilipari csoport éléről az alapító, Amancio Ortega, aki 2022. április 1-től lányának, Marta Ortega Péreznek adja át a stafétát a Zara fast fashion láncot is tulajdonló ruhabirodalom vezetésében. Az új vezérigazgató Óscar García Maceiras lesz.

A 85 éves Ortega még feleségével, Rosalia Mera-val 1975-ben alapította az Inditexet. A vállalatvezető nagyjából 75 milliárd dolláros vagyonával a leggazdagabb spanyol és a Forbes legvagyonosabb embereket rangsoroló globális listáján is a 14-ik helyet foglalja el.