Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Több száz rendőrt vezényeltek ki a párizsi utcákra, hogy kiszűrjék az utakról a páros rendszámú autókat, ugyanis a hét első napján csak a páratlan rendszámmal ellátott autók és a motorkerékpárok közlekedhetnek a francia fővárosban. Ha nem oldják fel a korlátozást, akkor kedden fordított lesz a helyzet.

Könnyítésként a három vagy több embert szállító autók bármilyen rendszámmal közlekedhetnek, és a tilalom alatt lévők ingyen parkolhatnak. A korlátozás nem vonatkozik a hibrid és az elektromos meghajtású autókra. Emellett pénteken nem kellett fizetni a tömegközlekedés használatáért sem. Aki megszegi a tilalmat, annak viszonylag alacsony bírságot kell fizetnie - jelentette a BBC.

A kormány azt követően rendelte el a korlátozásokat, hogy Párizsban és környékén öt napon át az egészségügyi határérték felett maradt a levegő szennyezettsége. Meteorológusok szerint az ok abban keresendő, hogy a viszonylag meleg nappalokat fagyos éjszakák követik. Ezért nem tud kitisztulni a levegő. A PM10 mikrorészecskék mennyisége a megengedett köbméterenként 80 mikrogramm helyett 180 volt az elmúlt napokban.

A hét végén valamelyest javult a helyzet, ám várakozások szerint a hétköznapokon ismét romlik a levegő minősége. Szakértők úgy vélik, hogy egy kiadós egynapos eső sokkal többet használna, mint a közlekedési korlátozások.