Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kereskedelmi szálláshelyek az országosan mért 13 millió vendégéjszakával 2020-ban az előző évi forgalom 42 százalékát bonyolították le, ebből a külföldiek által eltöltött 3,6 millió vendégéjszaka csak a 2019-es forgalom 23 százaléka volt, miközben a hazai vendégek is csak az előző évi forgalmuk 60 százalékát produkálták a 9,5 millió vendégéjszakával - idézi a KSH adatait a balatontipp.hu.

A legérdekesebb eredményt a balatonfüredi kereskedelmi szálláshelyek hozták. A korábban 8. helyen végző város azzal tudta megszerezni az országos első helyet, hogy 40-80 százalékos forgalomcsökkenéssel szemben csak 33 százalékos veszteséget szenvedtek el szálláshelyei. A hazai vendégeket nézve csak 13 százalékos volt a veszteségük, és a külföldieknél elszenvedett 69 százalékos visszaeséssel is inkább a jobbakhoz tartoztak az országos összevetésben.

A második helyen Hajdúszoboszló áll, a harmadikon Budapest 5. kerülete és az első tízbe csak három fővárosi kerület tudott bekerülni.

Ebben nagyrészt az játszott szerepet, hogy a külföldi turizmus gyakorlatilag lenullázódott, a belföldiek tartották életben a szektort.