Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hosszú sor áll egész nap a kórház középkori udvarán, az önkéntes oltásra várók egyenként lépnek be a gyógytornateremből kialakított vakcinázó csarnokba - derül ki az MTI tudósításából.

Loredana Piacenti főnővér elmondta, hogy az ősszel végzett néhány napos tanfolyam után december végétől megállás nélkül adja be a dózisokat, naponta akár százhúsz adagot is.

"Teljesen más érzés mint a megszokott injekciók, mivel mindannyian átéltük a koronavírus-járvány miatti félelmet. A legelső dózis beadását soha nem fogom elfelejteni, és látom, hogy a tapasztalt kollégák is meghatódnak, amikor beoltom őket"

- tette hozzá.

A vakcinázásban résztvevő orvosok és ápolók "Én beoltatom magam!" feliratú kitűzőt viselnek köpenyüken. Tapsolnak, amikor hír érkezik arról, hogy a beadott oltások száma túllépte az egymilliót az országban. Arra a kérdésre, hogy mi magyarázza a vakcinázási lelkesedést, az egészségügyi koordinátor, Daniela Frascati "természetes reakcióról" beszélt.

Az Olaszországba eddig érkezett több mint 1,3 millió adag oltóanyag nagy részét már felhasználták. A járványbiztos péntek este azt közölte, hogy a hétfőre ígért újabb szállítmánynak a Pfizer-BionTech kevesebb mint harminc százalékát tudja biztosítani. Több tartomány jelezte, hogy így nem fogják tudni beadni a második dózist.