Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

New York állam kormányzója, Andrew M. Cuomo szombaton jelentette be, hogy eddig három New York-i gyerek veszítette életét, további 73 pedig megbetegedett a koronavírussal összefüggő rejtélyes tünetek következtében, melyekre a hét első felében figyeltek fel először - írja a The New York Times cikkére hivatkozva a 444.hu.

A betegeknél a bőr, a szemek, a vérerek és a szív hirtelen és heves gyulladása fordulhat elő, és vannak gyerekek, akiket lélegeztetőgépre kellett tenni emiatt. A betegség tünetei hasonlítanak a rendkívül ritka és súlyos gyermekbetegség, a Kawasaki-betegség tüneteire, amely egy hirtelen kialakuló, a teljes szervezetet érintő gyulladásos betegség.

Cuomo elmondása szerint ez a betegség eddig három fiatal New York-i életét követelte, köztük egy ötévesét, miután a koronavírus eddig ritkán váltott ki súlyos tüneteket a gyerekeknél. A három bejelentett haláleset előtt mindössze négy 10 évesnél fiatalabb gyerek halt meg a koronavírus miatt. A kormányzó szerint nem elképzelhetetlen, hogy már az ő esetükben is e tünetegyüttes lehetett az ok, ezzel kapcsolatban vizsgálatokba kezdenek.

A rejtélyes tünetegyüttes már több amerikai államban is felbukkant, ahogy legalább ötven európai fertőzöttről is tudni. Coumo elmondása szerint a gyerekek nem mutatták a koronavírus jellegzetes tüneteit, amikor a rosszullétük után a kórházba kerültek, de szervezetükben kimutatták a vírust. Az államban most kutatások indulnak, hogy kiderítsék, pontosan mi okozza a megbetegedéseket.

Egyelőre nem tudni, hogy min múlik, melyik gyerekeknél alakulhat ki ez, és kinél nem. A megbetegedett gyerekek korábban egészségesek voltak, és nincs jele annak, hogy a szindróma a családjukban másnál is megjelent volna.