Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások miatt Moszkvában 100-150 ezer nő kerülhet bajba, miután a kórházak túlnyomó többsége nem végzi el az abortuszműtéteket - idézte a Nailiyu.net Center (Nem az erőszakra) nevű női jogvédő szervezet hírét a Moscow Times. Az orosz fővárosban megkérdezett 44 kórház közül csak három vállalja az állami egészségbiztosítás alá tartozó beavatkozást.

Azoknál az intézményeknél, amelyek megtagadják a műtét elvégzését, azt mondták, hogy csak akkor vállalkoznak erre, ha valakit a mentő visz be súlyos állapota miatt. A világ minden részéből származó statisztikai adatok szerint az ilyen helyzetekben, amikor legális, ellenőrzött körülmények között nem lehet megszabadulni a nem kívánt magzattól, jönnek az ezt helyettesítő módszerek - mondta Anna Rivina, a független Dozsgy hírügynökség vezetője. És ezek veszélyeztetik az anyák életét.

A moszkvai önkormányzat egészségügyi osztályán tagadják, hogy csak három helyen lehetne abortuszt végeztetni. Csak egy szülészeti osztályt állították át a koronavírus-betegek ellátására. Ezen valóban nincs ilyen műtét jelenleg. Oroszországban 1955-ben legalizálták az abortuszt, Kína után ebben az országban végzik a legtöbb ilyen műtétet a világon. Az orosz koronavírus-fertőzöttek fele Moszkvában él.